Please be aware that this website uses cookies in order to give you the best experience. To find out more, please see our privacy policy.

Client: CLAPHAM LEISURE
Location: WC2, BLOOMSBURY, LONDON
Designer: KAI DESIGN
Architect: N/A
Principle Contractor: ASTRID DESIGN AND BUILD

Provided PM/QS services for the 2nd one of this particular concept converting an old deactivated public convenience into a very attractive sub terranean wine and charcuterie venue.

  • THE BRIEF
    Transform an existing Victorian sub terranean public convenience into a wine and charcuterie bar whilst keeping as much of the existingcharacter as possible.

    THE CHALLENGE
    As the site is a Grade II listed property we had strict boundaries to adhere to so using the existing materals, disrupting as little of the existing finishes as possible and still providing a welcoming venue was paramount.

    THE SOLUTION
    Working closely with the Client and Designers a concept was approved ensuring the main character of the space was maintained and, although retaining many features which gave a nod to the venue's previous use, the right outcome was achieved.

    THE RESULT
    A beautiful space with a very honest finish which enhanced the existing details and transformed them into a very pleasant location indeed. In using existing materials, and concentrating on only bringing in authentic additional items to enhance the project, we were able to not only retain the Victorian character but also maintain a very strict budget by being very imaginitive with what we already had.

    Client: CLAPHAM LEISURE
    Location: WC2, BLOOMSBURY, LONDON
    Designer: KAI DESIGN
    Architect: N/A
    Principle Contractor: ASTRID DESIGN AND BUILD

    Provided PM/QS services for the 2nd one of this particular concept converting an old deactivated public convenience into a very attractive sub terranean wine and charcuterie venue.

  • THE BRIEF
    Transform an existing Victorian sub terranean public convenience into a wine and charcuterie bar whilst keeping as much of the existingcharacter as possible.

    THE CHALLENGE
    As the site is a Grade II listed property we had strict boundaries to adhere to so using the existing materals, disrupting as little of the existing finishes as possible and still providing a welcoming venue was paramount.

    THE SOLUTION
    Working closely with the Client and Designers a concept was approved ensuring the main character of the space was maintained and, although retaining many features which gave a nod to the venue's previous use, the right outcome was achieved.

    THE RESULT
    A beautiful space with a very honest finish which enhanced the existing details and transformed them into a very pleasant location indeed. In using existing materials, and concentrating on only bringing in authentic additional items to enhance the project, we were able to not only retain the Victorian character but also maintain a very strict budget by being very imaginitive with what we already had.

    SIMILAR PROJECTS